top of page

 

DE VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten waarvan ik er zelf twee heb bezocht; Abu Dhabi en Dubai. Minder bekende emiraten zijn Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Wat mij enorm opviel in Abu Dhabi en Dubai is dat het hier veelal draait om pracht en praal..’The sky’ is hier werkelijk ‘the limit’.

De twee grote steden Dubai en Abu Dhabi liggen op minder dan 2 uur rijden van elkaar, dus deze steden combineren is zeer zeker een aanrader en perfect doenbaar.

Dubai heeft het grootste winkelcentrum ter wereld ( beste shoppers, hier zijn maar liefst 1200 winkels) met hierin onder andere de grootste fonteinenshow. En de broodnodige airco’s zijn natuurlijk gelukkig ook overvloedig aanwezig.

Het reuze aquarium in het shoppingcenter is echt een bezoek waard en wie graag echt eens gek wil doen kan hier zelfs duiken tussen de haaien ( een niet alledaags duiken in een aquarium in het grootste Shoppingcenter ter wereld…jawel,dat kan hier zomaar ).

 

Zijn er mensen die lekker willen gaan afkoelen, die kunnen bijvoorbeeld gaan skieën op de grootste indoor skipiste ter wereld en dit , geloof het of niet,vergezeld door majestueuze Koningspiguins (!).

Op Dubai landen betekent ook meteen de grootste Internationale luchthaven ter wereld ontdekken.

En natuurlijk heb je Dubai niet gezien als je de Palm niet hebt ontdekt. Hier is het echt top om een boottrip te maken.Zeker doen!

 

In Abu Dhabi is het vooral de op zeven na grootste Moskee ter wereld die een enorme indruk maakt. Binnen in de prachtige Moskee kan je de grootste kroonluchter en het grootste tapijt ter wereld bewonderen ( grootste , jaja,we zijn wel in de V.A.E. hé! ) .

Het Louvre heb je nu ook in Abu Dhabi dus voor wie de Salvator Mundi van Da Vinci wil bewonderen, die zal zich nu wel iets verder dan vroeger moeten verplaatsen.

Heren! Gek op Formule 1 en Ferrari? In Abu Dhabi ligt het duurste circuit ooit gebouwd. En dat met een prijskaartje van ongeveer 1 miljard dollar! Slik….

Het circuit telt 20 bochten en een ronde is exact 5,554 km lang.

 

Abu Dhahi heeft ook het grootste overdekte indoor pretpark ter wereld; “Ferrari World”.

De meeste mannen zullen hun hier echt wel in hun nopjes voelen, maar ook de kleintjes onder ons kunnen hier heel wat beleven. Papa’s en mama’s kunnen hier hun ukkies zien rondscheuren in een kleine knalrode Ferrari.

 

Ook op cullinair vlak wisten ze mij hier heel erg te verassen in de positieve zin. Dus op dat vlak is het hier een echte aanrader!

 

Maar we weten allemaal dat het het hele jaar door warm is op de Emiraten; afkoelen is echter geen probleem hoor, want wie zin heeft in een aqua-park ; zowel in Dubai als Abu Dhabi ontbreekt het er absoluut niet aan.Keuze genoeg!

Gelieve er wel rekening mee te houden dat het enkele maanden in het jaar te heet is om er comfortabel te kunnen reizen.

 

 

Zo beste website bezoekers , interesse gewekt? Ik help jullie heel graag om dit allemaal werkelijkheid te laten worden en dat in de meest gunstige en doenbare periode.

Foto's Elsie's Travel

bottom of page