top of page

 

SPANJE ( Andalusië )

 

 

 

Deze in Zuid-Spanje gelegen regio is absoluut een aanrader als reisbestemming en zonder meer een van de mooiste gebieden van het Iberische schiereiland.

 

Het klimaat is er uitstekend en qua cultuur, natuur en ontspanning heeft deze streek zeer veel te bieden.

 

Zo denken we hier meteen aan lekkere tapas, de fel omstreden stierengevechten, het prachtige flamencodansen en de alom tegenwoordige sinaasappelen. Natuurlijk ook aan een van Spanjes meest befaamde schilders Picasso die alkomstig is uit de prachtige stad Malaga en de Moorse invloeden, herinneringen van de Moorse overheersing, die je er nog overal kan aantreffen.

 

Qua eten heb je er naast de alom tegenwoordige tapas heerlijke gerechten als paella, gazpacho Andaluz of totilla de patatas om er maar enkele te noemen. En dan zijn er nog al die lekkere hammen zoals Iberico of Seranno en voor de liefhebbers kan daar zeker een goed glaasje sherry bij. Voor de echte liefhebbers van deze drank is het zeker een topidee om een bodega te gaan bezoeken en vervolgens te zien hoe deze speciale drank gemaakt wordt. En het spreekt vanzelf om er ook lekker te degusteren.

 

Andalusië staat ook bekend om haar vele indrukwekkend mooie steden met prachtige paleizen, kerken en kloosters die tot het Unesco-werelderfgoed behoren want eeuwenoude architectuur is hier echt wel alomtegenwoordig. Trek zeker ook de tijd uit om eens een arena te bezoeken waar vroeger de stierengevechten plaatsvonden, ook al hebt u het mogelijks niet echt begrepen op dit meestal brutale volksvermaak, want de sfeer is er toch heel speciaal en de gebouwen zelf zijn bepaald spectaculair.

 

Verder zijn er de schilderachtige witte dorpjes waar je zeker eens moet door struinen. En laten we zeker ook niet de feeërieke bergdorpjes vergeten waar je in de rotsen uitgehouwen huizen kan bewonderen en er onder een laag overhangende rotspartijen van een heerlijke koffie met daarbij een kommetje ‘arroz con leche’ kan genieten om maar iets op te noemen.

 

Prachtige kustlijnen met mooi witte stranden en de mogelijkheid om onvergetelijke wandelingen te maken zijn hier voor velen ook nog zeker de kers op de taart.

 

Dus u leest het, deze streek heeft echt alle troeven om een onvergetelijke bestemming in uw reisplannen te zijn. Maak ze dan ook gewoon waar met Elsie’s Travel die u Andalusië als geen ander kan laten ervaren. Aarzel niet om mij hierover te interpelleren en samen maken we deze reisfantasie tot werkelijkheid.

Foto's Elsie's Travel

bottom of page