top of page

 

Dresden & Sächsische Schweiz

(DUITSLAND)

Dresden is een mooie stad met veel barok -en rococoarchitectuur en is gelegen aan de Elbe.

Het situeert zich in het oosten van Duitsland, niet ver van de grens van Tsjechië.

Deze oude stad heeft veel te verduren gehad van de oorlog want een van de zwaarste bombardementen van de Tweede Wereldoorlog heeft hier plaatsgevonden.

Natuurlijk zijn de meeste verwoeste gebouwen heropgebouwd en daardoor is Dresden nog steeds erg geliefd bij toeristen door zijn heel aparte sfeer.

 

 

Het is echt een bezoek waard. Heerlijk zelfs om hier enkele dagen rond te kuieren want het heeft echt wel veel bezienswaardigheden.

Ook ’s avonds is deze stad springlevend want je kan er een opera of een musical gaan bekijken, of een rondvaart doen op de Elbe bij avondlicht (ook mogelijk overdag natuurlijk).

Maar er zijn zoveel dingen te doen in Dresden en omgeving dat het echt schier onmogelijk is om het hier allemaal op te sommen.

Ook zijn er zowel overdag als ’s avonds talrijke leuke terrasjes om iets gaan eten of te drinken. Lekker relaxen dus.

Hou je van de natuur dan is de Sächsische Schweiz absoluut een aanrader.

De ligging ervan is op amper 30 km van Dresden.

Wie van wandelen houdt kan zich volledig uitleven in de spectaculairste wandelgebieden van Europa genaamd ‘Elbezandsteengebergte’.

Je kan hier bizarre rotsformaties, bossen en ravijnen bewonderen en er is maar liefst 1200 km aan wandelroutes te vinden.

Tijdens uw wandeling zal u zeer zeker onder de indruk zijn van deze oernatuur.

 

Maar wie dit gebied op een rustigere manier wil ontdekken kan meevaren met de oudste en grootste radarbootvloot ter wereld. Zo kan je in alle rust genieten van het mooie voorbijtrekkende landschap.

'Kirnitzschtalbahn' is een geel trammetje en is de enige tram ter wereld die door het Nationaal Park rijdt. Er liggen op het traject 9 stations die je telkens de mogelijkheid bieden om er aan een prachtige wandeling te kunnen beginnen.

 

Deze bestemming die helemaal niet ver weg is is een droom is voor wandelaars en fietsers en zal u alvast niet onbetuigd laten.

Gecharmeerd worden door Barok en een sprankelende omgeving is iets voor u, dan is dit 'the place to be'

Zoals reeds vermeld kan u deze streek ook perfekt met de fiets verkennen.

Elsie's Travel kan het met veel plezier en vakmanschap voor u regelen !

Foto's Elsie's Travel

bottom of page