top of page

Fins Lapland

 

Misschien is naar Lapland reizen in de winter niet meteen een voor de hand liggende gedachte maar toch zou het ook zomaar -terecht- bovenaan je bucketlist kunnen staan want er is namelijk heel wat avontuurlijks te beleven in dit betoverende magische Arctische gebied.

Zo zijn er ontelbare activiteiten mogelijk zoals op sneeuwscootersafari gaan, hondensleetochten ondernemen, gaan ijsvissen, elanden spotten, aan ice karting doen, paardrijden in de sneeuw enz… enz…

En na een actieve dag kan u er dan vervolgens gaan genieten van een heerlijke sauna (en voel je bijgevolg ook meteen een echte Fin! ).

Overnacht nadien bijvoorbeeld in een ijshotel of in een glazen iglo, een unieke ervaring die je absoluut nooit zult vergeten.

 

Ontdek zekere ook meer over de authentieke meer dan 2000 jaar oude Samische cultuur.

Het was oorspronkelijk een jagers- en verzamelaarsvolk dat zich later ging toespitsen op de rendierteelt waardoor 

het houden van rendieren centraal staat in de Samische cultuur.

In Finland worden nog steeds drie Samische talen gesproken maar het is wel jammer dat de kleurrijke traditionele kledij nog enkel wordt gebruikt op traditionele feesten en bruiloften of bij toeristische trekpleisters ( zoals tijdens 

de rendiersleetochten).

Het Sami volk heeft zelfs haar eigen muziek genaamd ‘joik’.

 

En is het niet romantisch om toch nog te geloven in een postkantoor waar je door elfjes wordt geholpen?

Jazeker, in Lapland kan u een bezoek brengen aan de woonplaats van de Kerstman himself dat er gelegen is op de Noordpoolcirkel.

Je kan er een foto of een poster laten maken van je familie samen met de enige echte Santa. Van een souvenier gesproken!

 

Lapland is een fantastisch mooie winterse bestemming voor een kwalitatief onvergetelijke reiservaring waar Elsie’s Travel u zomaar mee naartoe kan nemen.

Aarzel niet en contacteer mij om deze once-in-a-lifetime experience te kunnen meemaken.

 

 

 

Foto's Elsie's Travel

bottom of page