top of page

 

Citytrip Lissabon (Portugal)

 

De stad Lissabon is gelegen aan de 1008 km lange rivier de Taag die uitmondt in de Atlantische Oceaan.

Wie houdt van kuieren door kleine straatjes, musea bezoeken, lekker eten en genieten van de zon zal zich goed kunnen amuseren in Lissabon.

Zodra je enkele uurtjes in Lissabon bent, merk je al meteen dat er veel te zien en te doen is en daar kan je nog vele uitstapjes rondom de hoofdstad van Portugal maken.

Je kan dit met de huurwagen doen maar vergeet niet dat er met de trein ook heel veel bereikbaar is.

Dus zelfs al ga je een week naar Lissabon dan heb je mogelijks nog niet alles gezien.

Ga op verkenning in Lissabon met de beroemde gele trammetje 28, het trammetje dat door de oude historische wijk van Lissabon rijdt; Alfama, Estrela, Graça en Mourari.

Dan is er de Elevador da Glöria; het trammetje dat ervoor zorgt dat je geen laatste krijgt van kuitenbijters want je gaat hier namelijk niet minder dan 265 meter stijl omhoog.

Wie 's avonds graag eens wil genieten van een typische Portugese avond kan een Fado bijwonen, de traditionele muziekstijl die in de negentiende eeuw in de arme wijken ontstaan ​​is. Je kan Fado het beste omschrijven als Portugese levensliederen.

Ofwel hou je van deze muziek ofwel vindt je het mogelijks niet zo aangenaam klinken.

Het is natuurlijk aan jou om dit zelf te gaan bepalen.

Wie Castelo de Sào Jorge gaat bezoeken krijgt er meteen een extraatje bij en dat in de vorm van prachtige uitzichten over de stad.

Ben je al wat nieuwsgierig geworden en wil jij nog meer weten over Lisboa?

Ben jij geïnteresseerd om zelf kennis te maken met Lissabon, dan kan Elsie's Travel samen met jou een onvergetelijke citytrip plannen.

Graag tot snel!

Foto's Elsie's Travel

bottom of page