top of page

 

 

AZOREN (PORTUGAL)

 

 

 

 

Wat dacht je ervan om eens een totaal andere reis te beleven dan diegene die je misschien gewoon bent te doen?

Waarom er niet eens voor kiezen om te gaan eilandhoppen op de Azoren…

 

 

De Azoren telt 9 verschillende eilanden met de nadruk op verschillend, ze hebben namelijk elk hun eigen specifiek karakter.

Het weer is er zeer veranderlijk maar de tempratuur, die is er eigenlijk het heel jaar door goed. In de winter is het er bijna nooit kouder dan 17 à 18 graden en in de zomer stijgt de temperatuur niet boven de 30 graden.

 

De eilanden staan bekend om hun rust en de uitzonderlijke natuur waar je super mooie wandelingen kan gaan maken. Zo kan je er de prachtige vulkanische verschijnselen bewonderen en tevens ook de warmwaterbronnen waar het na een pittige wandeling heerlijk is om te relaxen.

 

Ook voor duikliefhebbers en vogelspotters zijn de Azoren de ideale locatie.. Vergeet er zeker niet om op walvissafari of walvisspotting te gaan, een veel onschuldigere bezigheid dan de walvisvangst die er tot 1984 bedreven werd.

Gelukkig voor deze fascinerende zeereuzen zijn deze tijden nu voorbij.

 

Op Pico kan je echter nog het heel interessante walvismuseum over o.a. de walvisvangst gaan bezoeken. Pico heeft ook de van oorsprong vulcanische Pico berg (hoogte van 2351 meter) waar in de winter zelfs sneeuw te vinden is.

 

Wist je dat de Azoren zelfs hun eigen witte wijn hebben genaamd ‘Verdelho do Pico’? De wijngaarden hebben hier een heel specifieke aanblik door hun typische terrasvorm beschermd met lavamuurtjes. Ze zijn zo uniek dat ze op de werelderfgoedlijst van Unesco staan!

Op het grootste eiland Sào Miquel kan u de enige overgebleven theeplantages van Europa vinden alsook de warmwaterbronnen van Furnas, waar het absoluut heerlijk relaxen is. En dan even de culinaire tour op; er is de vulkaanstoofpot ‘Cozido das Furnas’, de specialiteit van Furnas, iets voor de Bourgondiërs onder jullie.

Deze Cozido wordt in het geothermisch park van Furnas bereidt waar de grote potten met verschillende soorten vlees, zoete aardappelen en vele groenten gedurende zes uur in de hete grond worden gestoken.

Of het lekker is, dat laat ik aan jullie over om te beoordelen.

 

Nog een ‘must to see’ is ‘Sete Cidades’, dit unieke kratermeer is adembenemend mooi en bestaat uit twee kleuren; groen en blauw. Hierdoor is het opgesplitst in het Lagoa Verde en het Lagoa Azul.

Vanuit Sào Miquel is het leuk om met de boot een dagtrip te maken naar het eiland Santa Maria want dit is het oudste geologische eiland van de Azoren en ook het eerste bewoond eiland van de eilanden groep.

 

De eerste Europese stad gelegen in de Atlantische oceaan genaamd Angra do Heroismo kan je bezoeken op het eiland Terceira.

In de zomer heb je de kans om in verschillende dorpjes op Terciera een ‘Tourada a Corda’ bij te kunnen wonen. Hier wordt er door 4 à 6 stoere mannen een stier vastgehouden met een lange koord waarbij de mannen de stier uitdagen om zo indruk te kunnen maken op de vrouwen.

Dit spektakel neemt plaats tijdens de periode mei tot en met september.

 

Op het eiland Faial dan hebben vele mensen van over de gehele wereld in de jachthaven muurschilderingen gemaakt waardoor het een grote historische betekenis heeft gekregen. Een kleurrijke topervaring!

Flores en Corvo. Deze twee eilanden zijn het meest westelijk gelegen en zijn op zich uitgeroepen tot biosfeerreservaten van UNESCO.

Ze zijn dan ook echt pareltjes voor de natuurliefhebbers.

 

Flores betekent bloemen en wanneer u het eiland bezoekt zal u dan ook niet ver moet gaan zoeken om te bemerken hoe dit eiland aan zijn naam is gekomen.

Op het eiland zijn enorme rotsformaties van basaltsteen te zien die echt de moeite waard zijn om te bezoeken. Tip; prachtig bij zonsondergang!

Dit eiland is verder ook zeer groen en heeft prachtige watervallen.

 

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren voor een vakantie naar de Azoren en zie

ik er dan ook naar uit om snel van jullie te mogen horen.

 

Vejo você em breve,

Tot binnenkort!

 

 

Foto's met dank aan Karine Moykens

bottom of page