top of page

 

Citytrip ROME (ITALIË)​

 

 

Rome moet je minstens een keer in je leven bezocht hebben en daar zijn ontelbare redenen voor.

Ze is de eeuwige stad, de bakermat van onze beschaving en al meer dan 2700 jaar een van de meest unieke plekken in de wereld.

Rome is dan ook zowat het grootste openluchtmuseum dat er is met ontelbare plaatsen en bezienswaardigheden die je versteld zullen laten staan tot wat de Romeinen door de eeuwen heen in staat waren te realiseren.

Naast de immense grootsheid van het Colosseum ( genoemd naar de kolossos, een gigantisch beeld van de Romeinse keizer Nero ) en de architecturele magistraliteit van het Pantheon uit de 2de eeuw n.chr. kan je zowat overal in de stad overblijfselen vinden die doen terugdenken aan de Romeinse tijd. En dat is bepaald indrukwekkend, een gevoel dat je vooral overweldigd als je het Forum Romanum zal betreden. Sta er vooral bij stil dat dit het ware centrum van het oude Rome was.

 

Maar Rome is naast culturele parel ook op gastronomisch vlak een topper omdat je er bijvoorbeeld kunt ontbijten met maritozzi, broodjes vol room, je er kunt lunchen met een portie dampende supplì of omdat er niets lekkerder is dan op de rand van een van de ontelbare fonteinen of in een stadspark te lunchen met een stuk verse, authentiek Romeinse pizza bianca. Ik noem hier maar een paar zaken op maar er is zoveel meer ( bijvoorbeeld overheerlijke koffies, sprankelende fruitsappen ) waar je van kan genieten op een van de sfeervolle terrassen in de cosy straatjes van de Italiaanse hoofdstad.U herinnert zich zeer zeker de uitdrukking ‘la dolce vita’ die hier volledig tot haar recht komt. Genieten is de boodschap.

 

En dan is er ook het Vaticaanstad, de kleinste staat ter wereld die in het midden van Rome ligt. Misschien heb jij wel het geluk om de paus de zegen te zien geven over de talrijk opgekomen menigte van over de hele wereld.

 

Ook de piazza’s of pleinen zijn er een van de meest aantrekkelijke kenmerken want ze hebben stuk voor stuk hun eigen schoonheid en charme. Kortom, een wandeling door ‘Roma Caput Mundi’ zoals ze ook wel genoemd wordt is een must to do.

 

U leest het, Rome is waarlijk een paradijs voor reizigers die volop willen genieten en daar bovenop ook hun culturele bagage willen opkrikken.

 

Contacteer Elsie’s Travel voor een aangepaste reis door deze prachtige hoofdstad die u nooit of te nimmer zal kunnen vergeten. 

bottom of page