top of page

 

Citytrip Boedapest - Hongarije

Boedapest is de meest romantische stad die ik ooit heb gezien.

 

De stad bestaat uit 2 delen; Boeda en Pest.

 

Deze 2 stadsdelen worden gescheiden door de rivier de Donau.

Boeda is het hoger gelegen gedeelte waar je het Koninklijk Paleis kan vinden en Pest is het benedengedeelte van de stad.

Boedapest heeft prachtige bruggen maar het is vooral de Kettingbrug die toch de meeste indruk maakt en dat zowel overdag als ’s avonds.

Je kan er ’s avonds romantisch gaan eten aan boord van een van de boten met zicht op de prachtig verlichte Kettingbrug en het Koninklijk Paleis.

 

Boedapest is een bruisende stad dus er zijn over heel de stad restaurants te vinden van spotgoedkoop tot peperduur, kortom voor elk wat wils.

De Hongaren zijn gek op kuuroorden en dus kan je die in Boedapest echt overal vinden.

Ze zijn een bezienswaardigheid op zich omdat ze zo mooi zijn en daarbovenop is het water er helend dus het loont zeker de moeite om hier een halve - of een zelfs hele dag te gaan genieten.

Voor kuuroorden betaal je bij ons normaal veel geld maar aangezien Boedapest een van de goedkoopste steden van Europa is is een bezoek eraan behoorlijk goedkoop, dus laat je er maar eens goed verwennen.

 

Voor mensen met kleine of grotere kinderen heeft deze stad ook heel wat in petto.

Er is ook een zeer mooie en leuke dierentuin en vlak in de buurt ervan gelegen heb jij een zeer tof circus dat er bovendien permanent staat.

In de wintermaanden kan je in de buurt van de dierentuin heerlijk gaan schaatsen op de grote vijver. Heel chill en apart !

 

Wat wil u nu nog meer ? Een prachtige Citytrip naar Boedapest met het gezin of gezellig met zijn tweetjes...

Tijdens de Kerstperiode leuk slenteren op de Kerstmarkt, beetje schaatsen en daarna heerlijk genieten in een van de prachtige warme waterbaden buiten. Niets kan en zal ontbreken in Boedapest.

 

Of wil u ’s avonds graag folklore muziek en dans bijwonen of gaat u liever naar de Opera in Boedapest, dan is dit allemaal perfekt mogelijk.

Verder is ook een avondrondvaart op de Donau met muziek en diner aan boord een echte aanrader. Het is zonder meer een lust voor het oog

om de vele prachtige historische gebouwen van op het water te bewonderen.

 

BOEDAPEST IS EEN ECHTE MUST-SEE !

Foto's Elsie's Travel

bottom of page