top of page

 

SARDINIË​ (Italië)

 

Sardinië is een Italiaans eiland ( grootte ongeveer 80 percent van Belgie) in de Middellandse Zee met een subtropisch klimaat bekend om zijn stranden, leuke steden en culturele bezienswaardigheden. De gastronomie is er tevens bijzonder lekker en het weer is er het hele jaar door aangenaam.

En niet te vergeten,het is maar een 2 uurtjes vliegen er naar toe!

 

Sardinië heeft om te beginnen een prachtige kustlijn, hagelwitte stranden en verborgen baaien met kristalhelder water. De strandjes zijn zalig en je kunt er ver de zee inlopen en toch maar tot je knieën in het water staan waardoor het hier ook bijzonder kindvriendelijk is. Verder zijn er ook grotten die mooi en indrukwekkend zijn, een echte must-see.

Mooie steden ten over zoals bijvoorbeeld hoofdstad Cagliari met de authentieke Santa Maria kathedraal. Het is een leuke stad met veel winkels,prachtige restaurants en een sfeervolle haven.

 

Qua cultuur heeft Sardinië heel wat te bieden aangezien Sardinie een boeiende geschiedenis heeft en het wordt daarom zelfs een groot openluchtmuseum genoemd omdat je er de prehistorische bezienswaardigheden zomaar tegen het lijf kunt lopen.

 

Overal in Sardinië vind je Nuraghi. Dit zijn mysterieuze stenen bouwwerken, prehistorische fortificaties die 3000 tot 800 jaar voor Christus (in de bronstijd) werden gebouwd. Je vindt er ook nog steeds een Romeins amfitheater, leuke en levendige overdekte markten, vele kerken, kathedralen en basilieken.

Culinair is Sardinië ook om duimen en vingers bij af te likken. Er zijn super veel kaasspecialiteiten en lokale wijnprodukties. Verder vormen de overheerlijke vis en schaaldieren de basis voor heel smakelijke pasta’s. Zo is er bijvoorbeeld ook het overheerlijke toetje Seadas. Seadas lijkt op een gefrituurde appelflap en is gevuld met zongerijpte citroen en Pecorino kaas. De lekkernij wordt gegraneerd met honing. Een perfecte combinatie tussen zuur, hartig en zoet!

 

Elsie’s Travel helpt je natuurlijk heel graag bij het samenstellen van een unieke, op maat gemaakte vakantie op dit bijzondere Italiaanse eiland! Dus aarzel niet om mij te contacteren en zo ten volle te kunnen genieten van de schoonheid van ‘la Sardegna’. 

 

Foto's Elsie's Travel

bottom of page