top of page

 

MALTA & Gozo

Het mooie Malta ligt in het midden van de Middelandse Zee en was tot 1964 een Britse kolonie.

Vindt u het fijn om wat cultuur op te snuiven dat zit u op Malta alvast gebeiteld.

Zo zijn er de smalle straatjes van Mdina, de fijne café's van Valetta of de levende cultuur van een dorpsfesta die u meenemen in een culturele wereld zonder weerga.

 

Duikers en snorkelaars zullen zich helemaal in hun sas voelen te Malta daar er heel wat wrakken rond het eiland liggen en ook de wandelaar kan hier kiezen uit tal van prachtige wandelingen.Bijvoorbeeld de ongerepte heuvels van Gozo zijn fantastisch mooi qua parcours.

 

Het eten is heel lekker op Malta en aangezien we hier op een eiland zitten is natuurlijk het aanbod aan verse vis van topniveau.

De specialiteit hier is echter konijn (Fenek) op Maltese wijze en laat dat nu misschien niet iets zijn waar u meteen zou aan denken als u het eiland aan het verkennen bent.

 

Zoals reeds eerder vernoemd is het kleinere buureiland Gozo een absolute aanrader aangezien je daar meteen de indruk hebt dat de klok er is blijven stilstaan. Authenticiteit en puurheid zwaaien er de plak.

De overtocht alleen al van Malta naar Gozo met de ferry is een unieke ervaring.Zeker doen !

 

Op Malta zijn er verder geen sluitingstijden voor de stranden. Er zijn kleinere zandstranden, rotsstranden en prachtige lagunes. Nog een weetje; Malta beschikt over het allerschoonste water van Europa.

 

Dus kortom, Malta is niet minder dan een topbestemming en dat op niet meer dan 2uur 20 minuten vliegen van hier.

Foto's Elsie's Travel

bottom of page