top of page

 

Noorwegen

 

Wie een boontje heeft voor ruigere landschappen zal een prachtig avontuur beleven bij het maken van de keuze voor een vakantie naar Noorwegen.

Ontdek en ervaar zelf met eigen ogen het wereldberoemde natuurschoon dat het land te bieden heeft.

Bewonder adembenemende uitzichten van de meestal besneeuwde toppen van de Noorse bergen, prachtige watervallen, ontelbare valleien, uitgestrekte meren, ruige kustlijnen, fascinerende fjorden, immense gletsjers, walvissafari's… .enz… enz….

 

Je zal ervan versteld staan ​​hoe indrukwekkend Noorwegen is en dat levert bijgevolg zeer zeker ook heel mooie vakantiefoto's op. Daarbij denken we dan vooral aan de vele bijzondere natuurfenomenen zoals onder andere het noorderlicht en de middernachtzon die uitgesproken fotogeniek zijn.

 

Het leuke aan Noorwegen is ook dat je prachtige steden en dorpen kan vinden waardoor je rondreis een vloeiende combinatie is van natuur en cultuur.

Bijvoorbeeld Stavanger vind ik zelf een zeer mooie stad om te bezoeken omdat er veel te zien en te doen is, het is tevens prachtig gelegen tussen de Fjorden, en je kunt van bos en zee genieten, want er zijn zelfs maar strandjes.

Stavanger heeft ook een historisch centrum dat zeer goed bewaard is gebleven met de oudste kerk van Noorwegen genaamd de 'Stavanger Domkirke'. De bijna 200 witte houten huisjes die te vinden zijn dateren vanuit de 18de eeuw en zijn absoluut werelberoemd.

Maar ook het kleurrijke en zeer gezellige straatje Øvre Holmegate mag niet ontbreken tijdens een bezoek aan Stavanger.

 

Verder is ook Bergen een geweldige mooie Noorse stad die gelegen is aan de Westkust waar de haven en de vismarkt zeer zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Er zijn in de Bergense haven tal van sfeervolle visrestaurants en uitnodigende cafeetjes te vinden.

De typische handelspandhuizen in Bergen kan je prachtig in het water weerspiegeld zien en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze stad op de Unesco Werelderfgoedlijst staat.

 

Diegene die het kleine dorpje Flåm willen zullen er vermoedelijk op uit zijn een van de mooiste treinritten ter wereld te willen ervaren.

Via klaterende watervallen, groene valleien en verse fjorden zal de treinrit 'Flåmsbana' jou ongetwijfeld een onvergetelijke dag bezorgen.

 

Of ben jij iemand die wilde dieren wil gaan spotten in hun eigen habitat?

Dan heeft Noorwegen heel wat te bieden met onder meer elanden, rendieren, poolvossen en arenden, om er maar enkele te noemen.

 

Of ben je eerder sportief aangelegd, dan wil jij misschien vergezeld van een ervaren gids en in de aangepaste uitrusting mee een gletjer gaan bewonderen en zelfs bewandelen want dat is pas een onvergetelijke ervaring.

Zo is de Noorse Jostedalsbreengletsjer de grootste gletjer van continentaal Europa!

En voor de avonturiers die willen kajakken of zelfs raften; Noorwegen is de place to be.

 

 

Elsie's Travel heeft er weer helemaal zin in om samen met jullie een prachtige, helemaal op maat rondreis te gaan uitwerken en dat gevuld met al uw reiswensen.

 

Heb jij zin gekregen in deze onvergetelijke bestemming dan hoor ik het graag.

 

 

 

 

Foto's met dank aan Dave Van Lint, Robin Van de Velde en Michiel Balemans

bottom of page