top of page

 

MAROKKO

Marokko heeft het allemaal.

 

Van steden met fantastische sferen over het goudgele zand van de Sahara naar de prachtige bergroutes in het Atlasgebergte en niet te vergeten de rustige zandstranden van de Marokaanse westkust.

 

De steden zijn met hun welbekende soeks een sfeervolle trekpleister en je kan er eindeloos slenteren langs de ontelbare kraampjes en nadien lekker eten, gaande van de fameuze tajine schotels met bijvoorbeeld kip tot fijne pasta’s of heerlijk verse groeten- of fruitschotels.

 

Marokko heeft ook heel wat overblijfselen uit bijvoorbeeld de Romeinse tijd en voor zij die het verder terug willen in de tijd zijn er ook mega veel fossiel shops en musea want Marokko bracht heel wat gekende fossielen voort zoals voor de kenners de welbekende 'Spinosaurus.'

De inwoners zijn grotendeels een mengeling van Berbers (het oorspronkelijke nomadenvolk) en Arabieren plus heel wat buitenlandse inwoners hoofdzakelijk van Franse en Spaanse origine.

Berbers zijn hier heel fier over hun afkomst en zullen u daarover zeker graag meer vertellen…

 

Naast de overal aanwezige ezeltjes die nog hevig als transportmiddel worden gebruikt zijn er ook de dromedarissen,talrijke roofvogels en de berberaapjes die je zeker zult ontmoeten.

 

Marokko is enorm divers qua landschappen en ervaringen dus dit koninkrijk is meer dan een uitgebreid bezoek waard !

Laat u verleiden tot een tocht in de woestijn, dring door in de druk gonzende soeks, drink lekkere thee op een van de marktpleinen of geniet van prachtige watervallen of indrukwekkende canyons, in Marokko kan het allemaal.

 

Met veel plezier giet ik al dit fraais in een aangepaste mal naar uw wensen zodat u ten volle van dit prachtige land kan genieten.

Foto's Elsie's Travel

bottom of page