top of page

 

KROATIË

Wie niet te ver weg wenst te gaan maar toch wil genieten van majestueuze watervallen en middeleeuwse plaatsen zal zich super voelen in Kroatië dat je zowel met het vliegtuig als met de wagen kan bereiken.

Je kan er een van de mooiste watervallen van Europa gaan bewonderen in het nationaal park Plitvice dat niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Een volledige dag zal u zich hier kunnen vermaken met het genieten van de pracht van de natuur die hier bijna niet te vatten is. Er bevinden zich hier zowel lange als korte wandelingen en desgewenst kan de lange wandeling ingekort worden met een prachtige verplaatsing per boot.

 

Een ander heel mooi natuurpark met watervallen is het KRKA nationaal park dat niet ver van de Dalmatische kust gelegen is. De Skradinski Buk waterval is de grootste van alle KRKA watervallen en tevens de mooiste. Hier kan je ook wondermooie wandelingen maken van ongeveer 2 uur die u zal leiden langs oude huisjes en authentieke watermolens.

Het is tevens mogelijk voor zij die van zwemmen houden om dit te doen juist voor de watervallen.

Per boot kan je hier ook nog naar het kloostereiland Visovac waar het betoverende klooster dateert uit de 16de eeuw.

 

Verder zijn er in Kroatië tal van middeleeuwse plaatsen waar je heerlijk kunt rondkuieren of lekker kunt genieten van de vele gezellige terrassen.

Ook voor wie houdt van zee en strand of eerder op verkenning wil naar andere eilandjes zijn er mogelijkheden te over.

Kroatië is een land met ontelbare mogelijkheden om te zien en te doen.

Wat dacht u ervan om eens een berenreservaat te gaan bezoeken ?

Of misschien gaan leren bergbeklimmen in het Paklenica nationaal park ?

 

Overtuigd van een rondreis Kroatië ?

 

Laat het mij maar weten.

Foto's Elsie's Travel

bottom of page