top of page

 

IJSLAND

De natuur is uiteraard de grote troef van IJsland.

Borrelend hete modderputten, majestueuze watervallen, oneindig weide panorama's zijn een paar highlights van het nog steeds rauwe en pure IJsland.

Met slechts een goeie 334.000 inwoners kan je er uren rijden zonder iemand tegen te komen. Ter vergelijking; IJsland heeft gemiddeld 3,16 mensen per vierkante kilometer en in België zijn dat er 341,9 per vierkante kilometer (!).

Desolaatheid gaat hand in hand met de gezellige drukte in bijvoorbeeld hoofdstad Reykjavik.

Vikings, trollen, elfjes en de dertien Kerstmannen maken deel uit van het avontuurlijke en sprookjesachtige verleden van het land.

Zo is er een trollenmuseum waar je zelf de achtergrond muziek kunt kiezen terwijl je een typisch IJslands eet. Nota bene muziek van een uitsluitend immense platencollectie. Heel leuk en authentiek is dit.

Sportievelingen kunnen de beentjes lekker uitslaan met ronduit lange tochten langs verbluffende natuurverschijnselen of op de rug van de fameuze 'IJslander', paardjes klein van formaat maar met een uitgesproken karakter en temperament.

Deze fijne viervoeters zorgen voor een unieke sensatie door hun oersterke fysiek.

Speciaal is dat de IJslander over 2 extra gangen beschikt, de tölt en de telgang, waardoor het heel aangenaam is om hen te berijden. Opgelet ; het zijn geen doetjes dus enige overtuigingskracht is zeker nodig om ze in beweging te krijgen.

Met wat geluk kan je er eveneens orca's en walvissen spotten. Laat u vooral gidsen door locals die heel goed weten waar en wanneer je ze kan gaan bekijken. Veel hangt af van de weerscondities of je deze dieren zal kunnen bewonderen.

Verder zijn er de grappige maar o zo mooie puffins (papegaaiduikers), de poolvossen en de elanden om maar enkele van de meest tot de verbeelding sprekende beestjes op te noemen.

Hoofdstad Reykjavik is gemoedelijk en ondanks een forse stad toch niet verstikkend. Probeer zeker de IJslanders over hun land te laten praten.

In den beginne zijn ze eerder gesloten maar eens je ze aan de praat krijgt zijn ze niet te stoppen in hun lofbetuigingen aan hun prachtige land.

Terecht want IJsland is echt wel subliem en vergeet niet dat het op amper drie uur vliegen van ons verwijdert is.

Zin gekregen ? Ik steek voor u een onvergetelijke IJsland ervaring in elkaar.

Foto's Elsie's Travel

bottom of page