top of page

 

Citytrip Sevilla (Spanje)

Hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië.

 

Sevilla is een stad die je na slechts een vlucht van 2 en een half uur bereikt en waar de temperaturen eigenlijk het ganse jaar door best aangenaam zijn. De stad is bezaaid met fijne bezienswaardigheden en heel mooie parken. Een bijzonder indrukwekkende kathedraal, prachtige piazza’s, een koninklijk paleis met sierlijke Moorse invloeden, een betoverend historisch centrum en zoveel meer...

Wandel zeker langs de ‘Paddenstoelen van Sevilla’ (Setas De Sevilla), een immens houten constructie die sierlijkheid met grootsheid combineert.Klik hier om te beginnen met bewerken.

Het spreekt vanzelf dat we het het doden van dieren voor het plezier absoluut niet zien zitten maar een bezoek aan een heuse arena waar de stierenvechten plaats hebben of plaats hadden is toch bepaald indrukwekkend. We hebben het hier dan over de arena als gebouw en niet over ‘het gebeuren’.

 

Wat ons ook meteen opvalt zijn de alom tegenwoordige, bloeiende sinaasappelbomen die je overal voorbij wandelt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je er overal verrukkelijke likeuren en wijnen op basis van sinaasappel kunt kopen. Zelfs de nougat hebben ze verrijkt met stukjes sinaasappel wat een sprankelende smaak tevoorschijn tovert. Zeer lekker!

 

Verder is Sevilla natuurlijk de bakermat van de tapas. Dat blijkt ook uit de enorme keuze aan fantastische tapasbars waar je er zeker minstens een van moet van bezoeken. Als je de taal niet machtig bent is het misschien iets meer een uitdaging om te begrijpen welke de ingrediënten zijn van de tapas die op de kaart staan maar ik spreek uit ervaring, ze zijn allemaal om duimen en vingers bij af te likken.

 

En dan is er natuurlijk de befaamde Flamenco dans die wordt beschouwd als deel van de algemene Spaanse cultuur. Een Flamenco show moet je echt eens live meegemaakt hebben en dat kan eventueel met wat geluk op het 'Plaza de España'. Ritmisch passievolle dansen in een exquis decor. Wat wil je nog meer?

 

Dus beste mensen, denk vooral zeker na over een trip naar deze beklijvende Spaanse stad en aarzel niet om mij hierover te contacteren. Elsie’s Travel zal u met veel brio deze topbestemming leren kennen.

 

Hopelijk tot gauw! 

Foto's Elsie's Travel

bottom of page