top of page

 

BERLIJN - Duitsland (citytrip)

Citytrip Berlijn

 

Bezoek de geweldig super hippe stad ‘Berlijn’ die rijk is aan cultuur, geschiedenis en leuke trendy bars.

Wie denkt aan Berlijn denkt misschien meteen aan de Berlijnse Muur en aan de enige overgebleven stadspoort genaamd de ‘Brandenburger Tor’.

Na de bouw van de fameuze Berlijns muur in 1961 stond die poort lang in het 'niemandsland' en daarom konden er heel lang geen Berlijners of bezoekers onderdoor lopen.

U kan de stad grotendeels te voet doen maar hou er wel rekening mee dat het een enorm grote stad is.

Dus combineer het verkennen van de stad met het gebruik van het openbaar vervoer of probeer het eventueel met de fiets te ontdekken.

Let vooral ook op de verkeerslichten wanneer men in Berlijn de straat oversteekt.

De zeer beroemde Ampelmann zal er voor zorgen dat jij op een veilige manier de straat oversteekt.

Een zeer leuke periode om Berlijn te bezoeken is zonder twijfel de Kerstperiode.

Ikzelf vond het de gezelligste Kerstmarkten die ik ooit heb gezien. Er zijn gigantisch veel prachtige Kerstmarkten in Berlijn en vele hiervan zijn heel verschillend van elkaar en je mag er zeker niet vergeten te proeven van al de verschillende lekkernijen die je overal zal tegen komen.

Kuieren over de Kerstmarkten in Berlijn gaf mij een enorm warm Kerstgevoel.

 

Berlijn is verder ook een geweldige stad om met kinderen te bezoeken

Het is een zeer leerrijke stad die absoluut niet saai hoeft te zijn want je kan er zoveel zaken combineren die kinderen ook aangenaam vinden.

Er zijn een aantal staatmusea die gratis zijn voor kinderen onder de 18 jaar, maar de leeftijden liggen zowat verschillend van museum tot museum (soms onder de 16 jaar gratis, soms onder de 14 jaar gratis, enz… )

Er is een prachtig natuurhistorisch museum maar ook een bezoek aan het wonderbaarlijke aquarium waar je zelfs met een lift doorheen kunt is zeker de moeite waard om te zien. En ook een leuke dierentuin mag hier niet ontbreken.

En wie houdt van het water kan er een toffe boottocht maken en bij goed warm weer kan je er zelfs gaan waterfietsen of kanoën.

 

Overal in de stad vindt je straatmuzikanten en voor de liefhebbers van punk pioneers de Ramones heb ik iets bijzonders in petto. Muziekliefhebbers zullen helemaal gek zijn op de stad en met wat geluk kan je zeker ergens een leuk optreden bijwonen.

 

Wat mij enorm verraste was dat graffiti die je op vele plekken in de stad kan bewonderen zo bijzonder mooi kan zijn.

Maar wie even genoeg heeft van de drukte van de stad kan in een van de parken gaan relaxen. Van alle steden in Europa heeft Berlijn het meeste groen; wel 13% aan tuinen en parken en 18% aan bossen.

 

Je kan voor 5 dagen naar Berlijn gaan, voor een week of zelfs voor langer want dit Berlijn kan zowel kinderen, tieners, jeugd, de middelbare leeftijd en de ouderen boeien, er bis namelijk echt zoveel te zien en te doen.

Ik wil jullie dan ook graag persoonlijk verder helpen om jullie citytrip naar deze boeiende wereldstad volledig volgens jullie wensen te laten verlopen.

Ik hoop in ieder geval dat ik jullie een beetje warm heb gemaakt voor een geweldige citytrip naar Berlijn.

Foto's Elsie's Travel

bottom of page