top of page

 

Madeira

 

Madeira ( Het Bloemeneiland of de drijvende tuin van Europa genaamd )

 

Madeira is echt een topbestemming voor natuurliefhebbers dankzij het wondermooie decor van prachtige exotische bloemen waardoor er adembenemend mooie wandelingen kunnen gemaakt worden.

 

Niettegenstaande dat zullen ook bezoekers die graag de plaatselijke cultuur opsnuiven hier zeker aan hun trekken komen want het eiland is een echte mix van zowel prachtige natuur als onvergetelijke cultuur.

 

Ondanks het feit dat Madeira op ongeveer 650 kilometer van de kust van Afrika verwijdert ligt behoort het toch tot Portugal waarbij de afstand tussen deze twee ongeveer 1000 kilometer bedraagt.

 

De hoofdstad Funchal is een echte aanrader.

 

Zo is er is een schitterende overdekte markt die een bezoek zeker waard is. Je kan er veel lokale produkten vinden zoals onder meer fruit dat je nog nooit ergens anders hebt gezien. Bij de vele fruitstalletje krijg je er zelfs de kans om deze lekkernijen te proeven.

 

Vergeet zeker niet een rit te maken met de kabelbaan om de botanische tuinen in de bergen te kunnen bezoeken en je zal er ook meteen beloond worden met een prachtig uitzicht over de stad Funchal.

 

De liefhebbers van witte stranden zullen deze op Madeira nauwelijks vinden.Zo is er wel een zwart lava-strand of kleine dikke keienstranden die misschien ook wel een fijne massage voor de rug kunnen opleveren. Je kan echter wel een dagtrip naar het kleine eiland Porto Santo wagen. Vanuit Funchal is het amper twee uur varen en er zijn zowat 9 kilometer lange witte zandstranden.

 

De aangenaamste tijd om naar Madeira te reizen is vanaf de maand mei tot en met oktober want in deze maanden is er echt wel weinig kans op regen.

 

Om dit eiland optimaal te kunnen ervaren raadt ik aan om een huurwagen te nemen. Ik zal u daarbij natuurlijk helpen zodat de mooiste plekjes van Madeira tijdens uw reis zeker aan bod zullen komen. En geniet bij een pakketreis meteen ook van het Elsie’s Travel Roadbook dat je zal overhandigd krijgen bij uw reisdocumenten…

 

Contacteer mij vandaag nog en droom weg van deze spectaculaire topbestemming.

Foto's Elsie's Travel

bottom of page