top of page

Frankrijk 

(De Franse Alpen)

 

Ben jij ook zo’n grote natuurliefhebber?

Wil jij ook graag met een kabelbaan de hoge bergtoppen in om zo alles eens vanuit de hoogte te kunnen bewonderen?

 

De Franse Alpen vormen voor mij persoonlijk de mooiste streek van Frankrijk.

De meesten zullen al wel gehoord hebben van de Mont Blanc. Deze berg heeft de hoogste top van de Alpen en is tevens ook de hoogste berg van Europa met een totale hoogte van 4808,73 meter.

In de omgeving van de Alpen zijn prachtige gletsjers, bergmeren, grotten en leuke bergdorpjes.

En geef toe, Wie houdt er nu niet van om ’s avonds in een prachtig bergdorpje in een houten chalet te genieten van een heerlijke kaasfondue.

Misschien bezoek jij ook graag eens een bergdorpje waar de geitjes nog los over de straten lopen en waar je een baguette koopt en moet uitkijken of de geiten er al geen stuk hebben vanaf gebeten…

 

Of mag het wat actiever zijn , dan bezoek je zeker graag eens een kloof want deze zijn in Frankrijk enorm mooi. Let wel op dat je in de kloven goede vaste schoenen draagt want de paden zijn er best glibberig.

 

Voor wie in de winter naar Frankrijk wil reizen om te skiën, die kan het beste naar de’Haute- Savoie’ gaan. Hier ligt het grootste skidomein ter wereld ; Les 3 Vallées.

Maar voor wie liever een prachtige winterwandeling wil maken of wie zijn dada langlaufen is zal het zeker ook naar zijn zin hebben in Frankrijk.

Echter voor zij die meer van apres ski houden raad ik meer aan om naar Oostenrijk te gaan.

 

De alpen zijn zowel in de zomer als in de winter het bewonderen waard !

Foto's Elsie's Travel

bottom of page